getting ready for goodbye.

Att vara sjuk på självaste nyårsafton är nog det värsta möjliga men jag tror ändå att den här kvällen kommer bli bättre än någonsin. Jag lovar mig själv att 2011 kommer bli det absolut bästa någonsin. Puss


[ph: på & av mig]

but i wouldn't turn back the time even if i could.


På den dagen som avslutar årets alla kapitell, av alla dagar, på den dagen är jag sjuk.
[bilder av mig]

Att känna mer lycka än man någonsin trott var möjligt.

...Det är liksom världens mest värmande och absolut bästa kännsla att vara i hans armar.

Tumblr_l9usoogdkt1qcrbwno1_500_large

Lyckan går igenom kroppen när han trycker henne närmre, alldeles intill honom med hans stora armar slingrade runt om mig. Det får mig att tappa fokus på allt annat än honom.

... Hon tänker att hon vill så gärna säga de tre orden, men hon är rädd att han ska tycka att det är för tidigt. Även fast de tre orden känns så rätt.

Tumblr_l96iyghr6c1qa6wiao1_500_large

Men plöttsligt släpper han taget om henne och vänder henne emot sig. Hennes tankar snurrar, vad händer nu?
Och så säger han, som om hon någonsin kunde känna sig mer trygg och lycklig än nu...

"Jag älskar dig"

Tumblr_l5v0jeqhzf1qzaxlqo1_500_large
[bild: weheartit text: av mig]

about our silent memories.

Jag avslutar denna smått förkylda men åh så fina onsdag med mitt första rea fynd på årets mellandags rea. Ett armband från Indiska för endast 39 kr. Jag har spanat på det i flera veckor och hur mycket lycka går inte genom kroppen när man finner det på rea? Love it. Godnatt mina fina! Puss


[bild av mig]

so you wanna cuddle up whit a movie?

En julklapp. Jag har så länge letat efter ett par pjamas byxor som är minst lika fina och bekväma att sova i som de är att hoppa upp i soffan (kanske intill någon alldeles speciell) och mysa till någon film och en kopp varm choklad och så på julaftons morgon finner jag att självaste tomten har lagt de fina brallorna nedan i min julstrumpa. Tack tack tomten och ett litet tack till skaparna HM. Jag vill väldigt gärna höra vad ni fick i julstrumpan? Puss


[bilder av mig]

kläder, klädstil och sånt.

I dag är jag sjuk så jag roade mig själv med en lista som passar sig alldeles perfekt så här i mellandagarna när det är rea! PussJag klär mig ganska
stilrent. Jag gillar att hålla en viss gräns på färg, smycken och assessoar fronten!

Jag shoppar nästan aldrig
i butiker som new yorker, gina tricot och lindex. Nästan aldrig på nätet heller. Jag föredrar att gå och pilla på och sukta efter lite dyrare plagg, helst av allt plagg som inte alla, alla har!Jag shoppar nästan alltid mindre än tre plagg åt gången. Jag vet inte varför men jag får lite smått panikångest när jag köper mycker plagg åt gången!

Trender följer jag gärna, en allt går inte hem. Som i senaste nummret av Elle tyckte jag att tweedjackor var en finfin trend men sjuttiotalsjeans är inte min grej!

H&M är en räddare i nöden för alla tillfällen och klädkriser.. och priserna älskar jag!Jag har inte ett enda rosa plagg i garderoben förutom mina victorias secret undies. Man skulle kunna säga att inte riktigt är min stil men samtidigt har jag gått och suktat efter nuderosa och ljusrosa blusar och skjortor!

Det är roligare att köpa få men lite dyrare plagg som man verkligen ä-l-s-k-a-r än men många, många billigare som man tycker om eller är lite mer än okej bara.

En stilikon som jag inspireras av är Alexa Chung, jag älskar allt hon har på sig!! Det finns en massa exempel på hennes stil om ni bläddrar på hennes namn på weheartit.comPojkars klädstil kan jag i bland vara lite för petig med. Jag kan inte låta bli att lägga några extra blickar åt de lite ralf lauren klädda, lite mode gillande killarna men när det väl kommer till kärlek så bryr jag mig inte så värst mycket!

En tv-serie/film som inspirerar är Gossip Girl. Jag älskar Blair och Serenas kläder och preppy är något som alltid faller mig i smaken.

Butiker jag tycker bäst om är Topshop, urban outfitters, spiritstores och HM är mina favoriter för tillfället.
[text:av mig]


liksom paris.


En julklapp. Allt som jag fick i julklapp gör mig så galet glad och det fanns inte en ända sak som jag inte vill ha. Här har vi två, perfymen YSL parisienne med showergel och bodybutter och hudcreme samt nagelvård från Oro Gold, vilket inehåller 24 karat guld. Det kallar jag lyx! Hoppas ni fick många finheter som ni är nöjda med. Puss


[bilder av mig]

oh, dear lovely christmas times.


Jag vet att många tycker julen är överskattad och att mysfaktorn inte alls är så hög som den tycks vara på film. Men tycker man inte att julen är lite halvtrist och överskattad för att man kanske (precis som fina Flora berättar) har lite sprickor i familjefasaden? Men jag måste verkligen skryta och säga att det har verkligen inte jag! Jag har världens bästa släkt och även om familjekarussellen är lite väl snurrig i bland så är julen bland det absolut bästa jag vet.
Och här är lite bilder från den
.. Puss

[Bilder av mig]

god jul alla fina.

Julafton den 24e.Julafton, klappar, snö, kramar, mingel, klappar, tomten, risgrynsgröt, skratt, leenden, kärlek, musik, kalle anka, önskningar, kusiner, saknad, jul, jul jul!

we wanna celebrate and live our lifes.

Onsdagkväll och jag tänker att det är nästan lite galet hur nära julen är. Här är i alla fall min dag. Hoppas ni har det bra där ute! Puss


Vaknade, såg på diverse avsnitt av glee, vänner och gossipgirl i min faktiskt väldigt mysiga säng.

Beundrade morgonfrosten utanför mitt fönster.

Sedan åts det en liten brunch i form av risgrynsgröt och sedan bar det av för julklappsshopping med fina Tessan. Eftersom vi frös så i skånes svåra minusgrader blev det shopping á köpcentrum, det var så fint pyntat överallt.

Min fina Tessan.

Efter mycket shopping och många bussproblem och byten bar det hem till mig för lite julklappsinslagning. Himla mysigt!!

Och efter god mat och dans dök fina milly upp och levererade julklappar och världens godaste rocky road. Fin kväll och den är ännu inte slut. Nu blir det mera julgodis och dans dans dans!
Puss

decemberlördag

Han stod där utanför dörren. Jag kunde se genom fönstret vid sidan av ytterdörren. Hans ögon var bruna och håret var rufsigt. Jag sprang bort till köket, nämnde att alla kommer och återgick till matlagningen. Pip, skrik och rus gick igenom mig och jag kunde inte hålla tankarna i styr. Det kändes som om jag fortfarande gick på högstadiet, på första festen och såg stora kärleken komma gående emot mig. Känslan satt som klister och var så svår att skaka av men när musiken slogs i gång och maten började lukta precis som den alltid gör släppte jag de nervösa tankarna. Jag var sexton och jag var äldre, mognare, modigare och så mycket bättre på att dansa. Det var liksom ingen ide att vara nervös.Ett hej, ett leende, bländande och alldeles för perfekt vitt. Jag hälsade tillbaka och frågade hur allt var och så. Jag kunde känna hur kinderna blev något varmare men åh, jag kände mig så underligt och ovanligt bekväm runt honom. Han gjorde mig så varm men det var samtidigt så lätt att prata, att le och att kanske flirta lite med ögonlockarna. Han smekte sin hand längs min arm och sa att vi skulle ses vid middagen och så gick han, drog handen genom hans tjocka, rufsiga hår och så var han ute ur köket och jag fortsatte med köttet. Och jag kunde inte sluta le.Jag gick till badrummet förfinade läpparna med hjälp av läppstift kombinerat med lappgläns. Jag kände mig fin iden kvällen. Jag var nöjd med håret och det var så lätt att hålla koll på det när det satt så perfekt uppe i hästsvansen. Min klänning var lagom på både längd och bredd och mitt självförtroende låg högre än någonsin. Om han visste hur lätt jag kände mig.
Så gick favoritdanslåten i gång och jag kände mig så glad, jag tog tag i första bästa hand och tillsammans stod vi, två tjejer mitt på golvet bland alla våra närmsta vänner. Helg innan jul och jag var med bara bra personer. Och en av dem var nästan alldeles för bra.Vid matbordet fick jag sitta bredvid honom. Vi satt i mitten och vi satt där länge. Alla pratade och skojade och jag fick beröm för maten och kritik för de kanske lit för blommiga faten. Men julslingorna, pyntet och all musik gjorde allt så juligt mysigt att det inte gjorde något. Ett andetag, en viskning, rosiga kinder och flackande blickar. Och jag som inte trodde att kvällen kunde bli bättre."Var du är bra i kväll, du är för bra" Var det till mig? Frågorna i huvudet snurrade och jag kunde inte låta bli... "Jag trodde du bara tyckte att jag var en tjejkompis som alla andra". Han tittade på mig, viskade "kom!" och ursäktade oss. Så tog han min hand och drog med mig ut i köket. Jag kände mig inte lika modig längre. Men dubbelt så varm.Tonårstankar gick igenom mitt huvud, tänk, tänk, tänk om han gillar mig sådär mycket som jag har drömt om. Han tog fram en stor plastpåse och fram lyfte han två stora flaskor. "Ingen julmiddag utan julmust" sa han och log. Han gav mig en flaska och gick tillbaka till sin plats vid sitt bord. Men han satte sig inte ner. Han stod i stället kvar på sin plats, harklade sig och sa "Vi måste skåla för värdinnan". Han pekade på mig och avfyrade leendet som gjorde mina kinder varmare än aldrig förr. Ett rus gick igenom kroppen och så sa han "skål, för dig och all mat, musik och för att du samlade i hop alla, du är verkligen inte som alla andra".Och så klingade glasen i varandra. Jag log, jag var glad men samtidigt förstod jag ingenting. Han la armen om mig, log och så fick jag det där modet då kände jag den där lättheten. Så gick jag och slog på musiken med vetskap om vilken låt som skulle följa upp efter låten med dansfeber som nu gick i gång. "Dansa!" sa jag, fastän jag själv bara stod still. Jag hade väntat på denna kvällen, jag hade hoppats på att förstå. Sedan den middagen i oktober har jag känt honom, sedan den där kvällen i november har jag haft viljan att hålla om honom, igen och sedan första december då vi möttes för en fika på stan hade gnistorna sprakat mellan varje mobil under varje samtal. Dansfebern tog slut och jag tog hans hand, wintersong gick i gång och jag la armarna runt hans hals. Ingen brydde sig, några hade gått till köket för att diska, några gick ut för att röka, paren låg i sofforna och jag viskade. "Jag förstår ingenting, mest av allt förstår jag inte att du inte förstår"Jag hade väldigt mycket fel den kvällen för jo, han förstod. En decemberlördag skulle aldrig sluta så bra som den här. Och även om det kanske inte skulle hålla, även om vi skulle börja det nya året på var sitt håll i landet, drömmandes om någon annan så fanns det inget bättre än att spendera kvällens sista timmar bredvid honom. Kinder, händer, varma andedräkter, kyssar och ord. Om honom, om mig och två förälskade som lever ut sina tonårsdrömmar en decemberlördag.And she will try defying gravity.


Provade mammas jacka i dag, väldans fin tycker jag men kanske aningen lång. Tänk om den var kortare, då skulle den vara mer än galet snygg.. Eller? Puss[Bild av/på mig]


such a great day of snow.

Asså, jag försöker verkligen. Hjärtat brister nästan lite när jag ser på bilderna jag har tagit på kameran, skakigt och grått. Bilderna på mig är ännu värre. Hur kommer det sig att lockarna inte lägger sig lika fint när man kommigt utanför dörren? Och heltplötsligt är huden lite blekare och hela jag bredare än hur jag var timmen innan då jag log åt mig själv framför speglen. Tonnårsgnäll är väl ett typiskt ord för detta. Min fina syster lyckas oftare, och riktigt juligt fin blir hon, och fräknarna gör allt ännu bättre. Hoppas ni har en fin söndag Puss


[bilder av mig]

nollnio - part 2

För någon dag sedan fann jag en lång text jag har skrivigt om min jul för ca ett år sedan. Kroppen fylldes med lyckorus av att läsa igen om det hela så med en gnutta förhoppning tänkte jag låta er läsa om min jul 2009. Här är del 2..

Julaftons morgon började tidigt. Jag hade satt väckarklockan på 06:30 så jag kunde smyga in hos mamma och pappa och lämna deras paket i julstrumporna. Jag är väldigt petig med det där med överraskningar. Det ska vara hemligt även om det är så sjulvklart att det är jag och ingen annan som har lagt paketen i strumporna. Efter att ha lämnat klapparna la jag mig i sängen igen och försökta somna om, men det var svårt. Jag kände mig som om jag var fem igen och var så exalterad över morgondagen att det tog många tankerundor och läsning av sidor i elle innan jag somnade.

Tumblr_ldmu8zcy1s1qcsjc7o1_500_large

Klockan nio väcktes jag av min lillasyster som viskade att det snöade och att tomten hade vart och lagt något i julstrumporna. Åh, lyckous. Jag tog minsysters hand och tillsammans tog vi med våra paket in till mamma och pappa för att se deras morgontrötta men så sprudlande glada ansikten. Efter en öppnig av julstrumpan som resulterade i en nostalgisk dvd med sju avsnitt av Svensson Svenssom och första nummret i min prenumeration på Elle gick vi ner och åt frukost i form av stenungsbakat bröd och pappas hot cocoa med skummad mjölk och minimarsmallows som jag drack ur min alldeles egna och galet fina julkopp.

5242254484_79c3a8d789_z_large

Efteråt gick jag upp på mitt rum, spelade julmusik, duschade och bytte om till min egensydda julaftonsklänning i svart samett med diamanter och spets. Lite senare satt jag i bilen med huvudet drömmande mot den iskalla rutan och tankar och förhoppningar snurrade lika mycket som kärleksdrömmar och barnsliga minnen. Så fort vi kom dit började vi lasta inn våra väskor och snart därefter blev det glögg och en massa hur-mår-du-hur-är-allt-fint-att-det-blev-snö-saknat-er-konversationer. Samt en smörgås i form av julbröd, hemmagjordsenap och julskinka. Och därefter tittade vi alla tillsammans på kalle ankas jul och då och då blickade jag bort på katterna som försiktigt började nosa lära känna kusinernas hund, snällaste, mysigaste Sandy.

Tumblr_ldm1nvwx3x1qa7q7qo1_500_large

Lika plötsligt som förr försvann pappa för att ”köpa tidningen” och efter några minuter kom tomten. Han delade bara ut paket till minstingarna som han hade i en nostalgisk gammal tomtesäck. Tomten var rolig och Tess som i början varigt lite små rädd blev senart förälskad i honom.
När alla Julklappar var utdelade så gick jag omkring och tittade på vad alla hade fått. Srattade och kramade och sedan njöt jag lite till av mina egna. Jag fick en massa fint som jag är nöjd med..

Tumblr_ldlkyir8v51qc5jgoo1_500_large

Av vännerna fick jag en firn grå bakser med en lika gulligt grå rosett och två rosettklämmor i silvrigt spets, Mangodoftande bodybutter och showergel, flätat armband och fina anteckningsböcker. Av släckt och familj fick jag Presentkort, farfarströja från lexington, filmer i massor, ganthalsdukar, långa, korta, tjocka, grå och de flesta flätade. Datorn jag sitter med i skrivande stund, armband och en bra bok av Johanna Lindbäck var annat som jag fick. Lyckorus och ett leende som inte kunde tvättas bort var det jag gick omkring med hela kvällen men jag kunde inte låta bli att känna en gnutta sorg över att alla veckor av längtande och julklappsshoppande var över.

Th_500_338_1292640531_tumblr_ldlnm38vra1qa371ko1_500_large

Efter packetöppningen åt vi den efterlängtade julmaten som var om möjligt godare än drömmarna och efter maten så såg vi på några av många filmer vi alla fått under dagen. Jag fann min stora förälskelse till The Holiday den kvällen. Snart blev det mandeljakt i gröten och mandeln fick mormor, med lite tro och tvivel kanske ett guldbröllop blir av snart..
Efter en mängd filmer slutade den kvällen med en gnutta sorg för att julen var slut och julmusik och julgran dagarna efter inte skulle kännas lika meningsfullt. Men lyckoruset höll sig kvar i flera flera dar.
[text av mig]

this is gonna be the greatest.

I dag är jag sjuk men för att förtränga den rätt så plågsamma huvudvärken har jag gjort en lista på saker som jag vill göra innan jullovet är över. Hoppas ni har det fint där ute! Puss

4548083190_d2f3f2922a_z_large
Jag vill fota massor med mitt nya objektiv som jag fick på min födelsedag i september. Jag tänker mig vänner, snöfall och ljusslingor i områden som på bilden ovan. Åh, vad jag vill ut!4141802289_ec7b85cc56_z_large
Åka till varohusen och köpa de allra sista julklapparna.
4952093025_0879c7d335_z_large
Dircka galet god varm choklad på st: jacobs med mina vänner.
Tumblr_ldbbo4yohw1qb5qk0o1_500_large
Åka till stan och leta efter skor (ballerina/flats) och annat fint innför jul och nyårsfirandet!
5222291591_d539fb468c_z_large
Låta min fina kaninis Tussi bo på mitt rum (hon älskar att sova på och under mitt duntäcke).
Tumblr_l507snunhp1qzgqhio1_500_large
Skriva, skriva, skriva. Listor, texter, Noveller och om julen. Snöfall ger mig en sådan galen fantasi.

Se nästan lite för mycket på gossipgirl tilsammans med min lika gossipgirltokiga vän Emilia.
69716_176339525724186_161392770552195_515793_7727897_n_large
Kanske (om jag får önska) åka till stockholm och shoppa lite på mellandagsrean.
Tumblr_kvj2dejowo1qzdr4go1_500_large
Och tillsist vill jag äta hemmagjort godis i biosalonger, laga mat och baka i vänners kök, dansa till popig julmusik, träffa vänner jag inte mött på länge och fira nyår med dans och fyvärkerier i massor!! Puss

[weheartit]

It's vintage.


För inte så länge sedan köpte jag öronhänget nedan, det är vintage och jag använder det både som örhänge men också som knapp för mina avklippta levis. Förövrigt så är snön bortsmält och hela stan är en skridskobana, jag vill ha snöfall och drömmar, inte fruset slask som efter tre steg får mig att falla pladask rakt på marken. Allt jag vill ha är en vit jul. Puss


[bild: på/av mig]

love, letters and christmas are simply the same.


Jag kan liksom inte låta bli att fortsätta inspireras av alla fantastiska bilder på weheartit. Här får ni ett gäng bilder på temat kärlek/love samt lite fina citat från böcker, filmer och, mestadels mig. Precis som i det här inlägget. Puss


"Allt jag ville var att vara nära dig och dina lockar. Vindunderlig lycka igenom min kropp när du sa att du skulle älska mig tills världen går under och allt slocknar"
Tumblr_ld7xrfajwe1qd4aqfo1_500_large
"... Och även om vi bara var vänner var det så mycket mer än en kram när vi såg varandra igen, jag visste men vågade inte visa att han var den jag pratat om, att han var kärleken"
Tumblr_ldcmeve5wr1qcg8wio1_500_large
" ..and actually, the best thing about dating and being in love but not beeing a couple just yet is to feel the chenmistry when he puts his arms around me or just when he tuches me by the tip of his fingers on my hand.."
Tumblr_l52my4lt6w1qaavsxo1_500_large
"jag trodde inte att jag någonsin skulle glömme de gamla, pinsamma ögonblicken då jag inte vågade röra pojkens hand men så kom han lika blyg som pojken som förr - med den här gången kunde han visa sin kärlek i stället för att skriva den"
Tumblr_ld8jdp9m311qbuk4vo1_500_large
" Jag tror att kärlek består av 90 % värme, i alla fall våran"
" Verkligen?"
" Tror inte du det?"
" Jag tror att vår kärlek består av 90 % du"

"Jag skrev ett brev till dig med hop om att när du kom äntligen hem, skulle det vara okej att kyssa dig på flygplatsen"

"Jag har alltid varit udda och alltid nöjd med det. Men aldrig har jag känt mig så bekväm med mig förrän du sa att du var det"

"teenage love, ar all about first timers, jumping hearts and (after realizing) useless diskussions"


christmas lights.

I år fick jag ingen adventskallender av mina föräldrar utan i stället fick jag en världsfin och lite smått julig perfym. Den heter Versace Red jeans och luktar lite romantiskt, kaneligt sött. Ett fint julklapps tipps! Puss


ph: av mig

a piece of my room.

Säg hej till ljusslingor i träd! Jag har pyntat mitt fina smyckesträd med en ljusslinga. Ger fantastiskt bra ljus till min sminkspegel. Ha en fin lucia, själv firar jag den med lussekatter och julmust i skrivande stund. Puss


ph: by me


nollnio.

Just i dag fann jag en lång text jag har skrivigt om min jul för ca ett år sedan.Kroppen fylldes med lyckorus av att läsa igen om det hela så med en gnutta förhoppning tänkte jag låta er läsa om min jul 2009. Här är del 1..


Under veckorna i väntan på julen julshoppade jag med mina vänner, hade sleepovers och bara allmänt glada, julklappsplanerande kvällar.  En speciellt mysig händelse var när jag och Caroline satt vårat garage tak och jag spelade gitarr och sjöng och vi pratade om en jul, pojkar, kännsol och var man egentligen ska gömma sina klappar. Hade även lite kärleksbekymmer och grubblade en hel del under denna tid.*

Pappa skaffade en acount till mig på spotify och jag gjorde min egen julspellista vid namn ”X MAS TIMES” där det fanns allt från välkända låtar som ’il be home for christmas’ med Michael Bublé till lite nyare, mindre kända (men galet fina) som ’snö’ med Laleh. Jag fotograferade en massa under hela december månad för att minnas varenda otroligt mysig stund. Och de allra mysigaste stunderna var ju såklart de där dagarna med vännerna men också bara sådana små stunder som när jag åkte med mamma i bilen hit och dit och vi spelade och sjöng med hennes absoluta favorit jullåt ’The Christmas Song’. Jag kände mig så himlans lycklig då och kunde inte sluta le på flera timmar.


Under december månad så hade jag och Jenny (min syster) varsin likadan Sminkkalender, där i fanns det allra nödvändigaste men också det där extra fina och varje dag fick vi en ny överraskning. Favoriten var det röda läppstiftet som jag gick om kring med hela morgonen och log i. Under december fick jag dessutom ett par rullskidor med stavar, skor och allt. Men vi han inte använda dem så många gånger..

 

Jag minns hur jag gick och hoppades på snö på julafton och hur jag sa till alla som frågade vad jag önskade till jul att det var just det jag ville ha. En jul med snöfall.  Så jag var obeskrivligt lycklig dagen då den första snön kom fallande från himlarna. Samma kväll så gick jag ut i bara strumpbyxor, söndriga kängor och min utvidda kappa (som inte direkt höll snön utanför) och hoppade omkring, tjoade och kastade snöbollar på pappa. Åh, lycka. Det sista jag gjorde den kvällen var ”snöfallet”. Det var nästan som en lek som jag själv kom på i samma stund. Den senaste veckan hade jag börjat lyssna på en låt som hette ”stjärnfallet” av Markus Krunegård och det var den finaste låten jag visste och texten gjorde jag om i mitt huvud och sedan snurrade runt, runt, runt till låten som jag sjöng för himlarna, grannarna och alla som såg. Det hela slutade med att jag sjöng ”snö, snö, snöfallet är jag och du är himlen jag föll från den dan” och föll ned till marken (eftersom jag då var så pass snurrig att jag ändå fall så gjorde jag det inte med mening). Snön hade kommigt och jag var officiellt byns underligaste men lyckligaste femtonåring.

 

Den sista veckan innan julafton var lite smått hektisk. Jag köpte julklapparna i panik med Cajsa till Caroline och med Caroline till Cajsa, och sedan de till mig. På lördagen bytte vi klapparna och Cajsa och Carro envisades med att öppna sina paket där och då men jag envisades tillbaka med att jag skulle öppna mina på julafton. Det hela slutade med att de öppnade sina där och då medans jag väntade till julafton. Dagen efter åkte Carro till Thailand och jag saknade henne varenda minut.


Sedan kom julaftonsveckan. Många skolor som hade haft avslutning på fredagen innan men på min skola skulle vi få sluta på tisdagen, och avslutningen skulle vara på kvällen. Måndagen var en vanlig dag och då jag kom hem pluggade jag lite och drack med glögg i soffan med Isabelle som retade mig med att hon hade slutat fredagen innan. På tisdagen så hade skolan sin årliga tradition, kallbad på långa bryggan eller glöggvandring som avslutade med en film. Jag och min bästa Cajsa valde, som alla år innan ett galet kallt men ändå så galet mysigt bad på långa bryggan. Jag doppade mig tre gånger och drack sju koppar med glögg, Cajsa slog världsrekord i peppakaksätning. Efter skolan så sa jag Hejdå till Cajsa som åkte till Karlskrona för sitt julfirande och jag återvände hemåt och övade på Jultalet som jag skulle framföra på kvällen (inför nästan alla skolans elever, lärare och föräldrar, det knöt sig i magen av bara tanken).  Kvällen kom och jag åkte tillsammans med familjen upp till skolan och väl framme sprang jag och hejjade på alla, tog ett par clementiner och sedan förberede jag mig.

 

 

När jag kom hem på kvällen var jag nöjd och framförallt så otroligt glad. Talet hade gått hur bra som helst och jag hade fått stora applåder och många beröm. Lyckorus rakt igenom.

 

På kvällen hade vi den myste jag med familjen, den mysigaste på länge. Vi slog oss ner i vardagsrummet och såg på ’Harry Potter och fenixorden’, drack glögg, åt lussekatter, pepparkakor och där ute föll snön som i en saga, vackrare än någonsin.  Senare på kvällen ordnade jag en monopolomgång. Jag tog fram nötter och Apelsiner och julmust och vi spelade tills vi var trötta och då jag började fuska. Skratt och lyckorus är de mest passande orden för denna fina kväll. Min syster sov hos mig den kvällen vilket var mysigt. Jag minns att jag tänkte hur glad jag var över kvällen då jag bara hade familjefokus igenom, vilket inte händer varje kväll.

 

Efter frukosten dagen efter åkte jag med vänner till alla de närmsta köpcentum för att köpa de allra sista julklapparna. På Eeftermiddagen kom Isabelle och vi spelade spel, bytte julklappar och pratade om hur mycket lycka vi kände över jul. Senare började jag sy om min julaftonsklänning och såsmåningom gick Isabelle hem. På kvällen åt vi god mat och slog in alla julklapparna. Den kvällen somnade jag med katten i handen och drömde om dagen därpå, den 24e december. Åh, julafton.

[ph: wehartit & av mig]

finheter.


Paljettklänning - modcloth.com, svart + går kofta - hm, halsband - tjallamalla.com, skjorta + velourthights - monki, kuddar - hm, kängor - vagabond, puderrosa kjol - topshop, ring - scorett, randig topp - mq, fågelörhängen - tjallamalla. Puss

tvillingsjälar.

I ett vinterlandskap, snötäckt och vitt sitter vi på den slitna träbänken precis som förr. Julsånger hörs inifrån stan och från grenarna åvanför oss hörs ett mjukt kvitter från fåglarna som äter av de sista som finns kvar innuti talgbollarna. Jag känner hur tårarna rinner ner för kinderna, du tittar på mig och ditt leende är lika brett och värmande som förr. Men ändå vet du att allt annorlunda.

Tumblr_lcwnlrw9bd1qbaypno1_500_large

Det har gått 3 år sedan de första kyssarna. Fyra år sedan två blyg blickar möttes en dyster höst. Jag var en trettonårig musikälskare, fullt upp med att drömma om framgång och pianots alla toner och accord och du var fjorton, brunhårig, snäll och lika musikintresserad som jag. Vem kunde tro att Piano och Gitarr kunde gå så bra i hop. Alldrig har jag haft så röda kinder första gången vi träffades. Ett år gick och du ville möta mig här, precis här, på en träbänk under det stora trädet.

Du sa att det alltid skulle vara du och jag och jag höll med, en kyss, en hand och två allt för blyga fjorton åringar höll om varandra för första gången. Och sedan blev det fler. Jag minns lyckan från det året, hur varm du gjorde mig i hjärtat och hur lycklig jag var som hade någon när inte någon annan hade någon. Hur spännande det var att hålla en sådan varm och sprudlande hemlighet för vännenar och veta att det bara var familjerna och vi två som visste hur bra allt var.Efter lite mer än två år, då julen snart var nära och snön hade börjat falla överstan hade du ringt och sagt att vi skulle träffas där, under trädet, utanför stan på samma bänk som förr. Du sa att i din klass var alla så barnsliga. Pojkarna som gick med dig i åttan tjatade om hur de var på g med sina tjejer från överallt och ditt svar på deras frågor var alltid att nej, du var inte på g med någon. Och de var ju sant, du var redan i hop med mig.

Efter det den vinterkvällen blev allt bättre för dig och mig men inte för oss. Alla pojkar i din klass avundades dig för du hade mig och plöttligt blev det mer kvällar med dom än med mig. Ett halvår gick. Ett halvår utan nästan utan kyssar. Jag saknade din värme så mycket att tårarna rann så en dag så möttes vi, av min förfrågan där igen. Jag sa som det var och jag firade det nya året med drömmar om 2010, ett år med dig.

Normafa2_large

Så började vi på gymnasiet, en höst med nytt. Du och jag kändes plöttsligt så gammalt. Och så känns det än.
Nu är vi här i gen, sista gången på bänken. Jag vet inte hur jag ska förklara för dig så att det blir rätt. Jag älskar dig men det är inte lika lätt som förr. Och även fast månader av gymnasietiden har gått så känns det nästan läskigt kort. 2011 är nästan här och jag är inte längre lika kär.

Mjukt kvitter och stadens julsånger hörs för sista gången. Nu går jag från tre romantiska år av varma händer och kyssar på andra sidan stan till tonårsdrömmar hångel på balkongen. Tack och farväl, du kommer aldrig mer vara min älskade tvillingsjäl.
[om Hannes och Ellen]

wishing you a happy day of snowfall cuddling.

Det är galet tråkigt att vara sjuk. Att kallsvettas och inte veta om man mår illa eller är hungrig tar kål på mig. Mina dagar går mest åt att titta på Leilas Jul och göra försök till att sova, kraften att plugga finns inte heller. Men med önskningar i huvudet, drömmar och längtan fick jag i hop det här! Sju saker jag vill så fort jag blir frisk. Jag vill...

Puss


dricka glögg ur lika fina glas som sandra.

vara i snö och fotografera och helst bara va & ännu hellre med fina vänner.

äta (och gärna baka) min fina Carros fantastiska rocky road.

att min nya svarta fuskpäls ska levereras hem, snart!

se vad som hände med blari och chuck i nästa avsnitt, på söndag, åh!

dricka universums godaste varma choklad på st:jacobs här i lund.

och till sist vill jag ha massor av juligt mys, musik och bak - till tusen.
[weheartit]

breakfast feeling.

Och lite sånt här jazzar i högtalarna.[foton av mig]

alldeles ovanliga.

Här och var hittar jag lite smått ovanliga frågor, lite sånt som kan vara kul att veta. Så vad gör man inte när man är hemma med halsont? Man svarar på dom.

Vilka 3 ord använder du mest? Lyckorus, Åh och Haha. Detta för att jag hela tiden känner lyckorus, för att i dessa narnialiknande tider är Åh! världens mest passande ord och Haha är mest för att jag har roligt gämnt och ständigt.

Vad skulle du ha gjort om du vann en miljon? Jag skulle börja med att skänka en del till röda korset eller så, pengar eller gammalt skräp vi inte vågat göra oss av med ännu. Sedan skulle jag nog boka en resa, hellst en dyr och pampig skidresa någonstans och ta med alla mina vänner. Skidåkning i puckelpister, värmen från en kopp choklad och sena kvällar ute någonstans eller inne i skidstugan med vännerna lockar mig alltid så fantastiskt galet mycket.

Tumblr_la4q74bfgo1qcvt0eo1_500_large

Om du inte skulle heta Hannah, vad skulle du heta då? Då skulle jag nog heta Ellen, mitt andra namn. Något mer passande kommer jag inte på. Jag trivs ganska bra att heta Hannah. Speciellt om man utalar det på engelska.

Har du någon gång gjort något du verkligen ångrar, än i dag? ...Massor. Jag har inte alltid haft lyckan att veta vem jag är, vilken klädstil som verkligen är jag och hur en Hannah ska bete sig. Inte ens personlighet. Det har lett till att jag har fått för mig saker, som att jag ska vara på ett visst sett och därav bete mig så. Det har på sitt set lett till massa försörelser, framförallt för mig. Mer exakt tänker jag inte svara, kankse skriver jag om det en molning dag.

Vad för godis gillar du? Choklad, choklad, choklad. Det är inte mycket annat godis jag äter än choklad, fast inte lösgodischoklad. Ush!

5196580211_126e7439a4_z_large

Vad är det konstigaste husdjuret du har haft? Det var väl den där svarta guldfisken som blev lika stor som fem guldfiskar tillsammans, väldans konstigt måste jag säga.

Har du fått någon head-over-heals-gosh-im-so-in-love-kyss någon gång? Nej, de kyssar jag har fått har faktiskt inte väckt mycket till gnista är jag rädd. Underligt.

Vad får dig att nästan dö av skratt? Konstiga, roliga, underliga situationer, saker som någon säger eller händelser får mig att trilla av stolen på 2 sekunder. Jag skrattar av bara tanken!!

155212_178814522129049_117540431589792_631884_4646107_n_large

Polka är...? Fint, lite juligt och ganska så mummsigt.

Varför följer man tv-serier? För att det är skönt att inte tänka på sitt eget liv och ge sig in i någon annans. Det är som att följa en blogg, man undrar alltid vad som händer i morgon.

Vad ska du göra på fredag? Då ska jag träffa en finfin vän jag inte träffat på väldigt länge!
när man är sjuk så finns det liksom inget bättre än att publicera nytt gång på gång.

I lördags då det var pepparkaksbak och glöggdrickande som stod på programet invigde jag min nya, svarta, transparenta, prickiga klänning från monki ( se här) och världens snyggaste halsband från H&M. Jag såg lite ut såhär: Puss


[foton av / på mig]

måndagskännslor.


med en förkyldning lät jag under dagens enda lektion tankarna snurra kring dagens kännslor. Det blir en himla röra med ord och rim men mer än så får jag inte fram en snöslaskig måndag som denna. Pussprickiga händer
magont
halsen bränner, huvudet dunkar
fort, fort, fort
det snurrar, jag känner mig så poetiskt klok
men klarar inte att fokusera
vill mest göra annat mycket mera
Dansa, kyssa, känna flera, flera
ändå är det du
inget känns roligt, ingel känns kul
ändå älskar jag
också jul
oh, how i enjoy beeing sixten and me in december.


Kusinvittamin, pepparkaksbak, glögg, pulkaåkning, lyckorus och snöfall. Ord som beskriver min nästan barnsliga helg. Det är ofattbart att man kan få så mycket lyckorus av december. Hoppas ni har fått vara med om lika mycket decemberrus som jag? Puss


Foton av mig.

och vi möttes på ett café.

Alldeles ensama satt vi båda två och drack kaffe och försökte förtränga ensamheten. Vi var inga ensamma typer, inte jag i falla fall. Bara två personer från två olika världar som satt och beklagade oss över att skånetrafiken aldrig kunde förstå att det varje december kommer ett snöfall då och då.

Med kardemumma kryddat kaffe i min hand lutade jag mitt huvud mot fönstret och blickade ut över gatorna. När jag hade sett varenda millimeter och drömmt om varenda person på de där gatorna tittade jag i stället på alla på cafféet. Jag funderade på vad dom gjorde på caféet så sent, hur de var och vad de brukade göra på helger. ´Min blick seglade över den muffinsätande folkmassan och mitt i mitt funderande såg jag något eller snarare någon som fick mig att stanna till med blicken. Brunt hår i en uppvikt mössa, stor svart jacka och en halsduk virad mer gånger än vad de nog skulle. Jag började drömma mig bort.

Tumblr_lb515wnddf1qcjuy6o1_500_large

Han såg ut att vara en sån mysig kille som som jag hade lika lite emot en fest som en myskväll framför en film. Han var säkert som jag. Allt för många gånger har jag sett pojkar och män med ögon djupa och drömmt mig bort och tänkt ut hur han var och att han säkert var den, den som jag.
Så som alla gånger innan ville jag prata med honom, fråga vem han är och vad han gjorde här, alldeles ensam nästan mitt i natten.

För varje tanke och dörm tyckte jag mer och mer om honom. Patetiskt på sitt vis men jag kan inte låta bli. Plöttsligt och så oväntat reste han sig upp och bröt min dröm. Drog väskan över huvudet och drog ner mössan något. Han tittade på mig, jag tittade på honom, han tittade ner, jag tittade bort. Jag försökte hålla blickarna i styr och inte titta förmycket. Ville inte vara en sån som glor.
Han satt långt i från och jag satt närmast ingången så det var så enkelt för honom at göra det som han gjorde.
En lapp! En blick, ett leende, ett ett nummer, en text..

du måste ha det här, du måste sedan skriva, eller ringa. Jag har tittat på dig från det att jag kom hit tills nu.
Jag såg att någon tittade på mig. Blev så glad att det var du.

ett rus, en kick.


the mood is happy and the spirit's upp.skor-vagabond, shorts, byxor, armband, väska och linne-hm, rosett och datorväska-monki, tshirt-lepetitpetit.com, knästrumpor-lindex-tygpåse-urban outfiters och öronhänge á eiffeltorn-tjallamalla.se

december ett, tänk att något så tungt kan kännas så lätt.

Snöfall och soljus, tårar i ögonvrån, längtan, huvudvärk och skratt. Det är lite av vad denna dagen, den allra första decemberdagen har bjudigt mig på. Jag har inte riktigt lyckats får den där riktiga kännslan av värme, glädje, kaneldoft ännu. Men jag tror att med lite julfika i morgon, lite julmys på fredag och julbak på lördag kanske kännslan kommer. December ska vara kärlek men för mig är det nog mer längtan just nu. Puss

Tumblr_lcnlgqvfuk1qzqvk9o1_500_large
[första december]

RSS 2.0