nollnio - part 2

För någon dag sedan fann jag en lång text jag har skrivigt om min jul för ca ett år sedan. Kroppen fylldes med lyckorus av att läsa igen om det hela så med en gnutta förhoppning tänkte jag låta er läsa om min jul 2009. Här är del 2..

Julaftons morgon började tidigt. Jag hade satt väckarklockan på 06:30 så jag kunde smyga in hos mamma och pappa och lämna deras paket i julstrumporna. Jag är väldigt petig med det där med överraskningar. Det ska vara hemligt även om det är så sjulvklart att det är jag och ingen annan som har lagt paketen i strumporna. Efter att ha lämnat klapparna la jag mig i sängen igen och försökta somna om, men det var svårt. Jag kände mig som om jag var fem igen och var så exalterad över morgondagen att det tog många tankerundor och läsning av sidor i elle innan jag somnade.

Tumblr_ldmu8zcy1s1qcsjc7o1_500_large

Klockan nio väcktes jag av min lillasyster som viskade att det snöade och att tomten hade vart och lagt något i julstrumporna. Åh, lyckous. Jag tog minsysters hand och tillsammans tog vi med våra paket in till mamma och pappa för att se deras morgontrötta men så sprudlande glada ansikten. Efter en öppnig av julstrumpan som resulterade i en nostalgisk dvd med sju avsnitt av Svensson Svenssom och första nummret i min prenumeration på Elle gick vi ner och åt frukost i form av stenungsbakat bröd och pappas hot cocoa med skummad mjölk och minimarsmallows som jag drack ur min alldeles egna och galet fina julkopp.

5242254484_79c3a8d789_z_large

Efteråt gick jag upp på mitt rum, spelade julmusik, duschade och bytte om till min egensydda julaftonsklänning i svart samett med diamanter och spets. Lite senare satt jag i bilen med huvudet drömmande mot den iskalla rutan och tankar och förhoppningar snurrade lika mycket som kärleksdrömmar och barnsliga minnen. Så fort vi kom dit började vi lasta inn våra väskor och snart därefter blev det glögg och en massa hur-mår-du-hur-är-allt-fint-att-det-blev-snö-saknat-er-konversationer. Samt en smörgås i form av julbröd, hemmagjordsenap och julskinka. Och därefter tittade vi alla tillsammans på kalle ankas jul och då och då blickade jag bort på katterna som försiktigt började nosa lära känna kusinernas hund, snällaste, mysigaste Sandy.

Tumblr_ldm1nvwx3x1qa7q7qo1_500_large

Lika plötsligt som förr försvann pappa för att ”köpa tidningen” och efter några minuter kom tomten. Han delade bara ut paket till minstingarna som han hade i en nostalgisk gammal tomtesäck. Tomten var rolig och Tess som i början varigt lite små rädd blev senart förälskad i honom.
När alla Julklappar var utdelade så gick jag omkring och tittade på vad alla hade fått. Srattade och kramade och sedan njöt jag lite till av mina egna. Jag fick en massa fint som jag är nöjd med..

Tumblr_ldlkyir8v51qc5jgoo1_500_large

Av vännerna fick jag en firn grå bakser med en lika gulligt grå rosett och två rosettklämmor i silvrigt spets, Mangodoftande bodybutter och showergel, flätat armband och fina anteckningsböcker. Av släckt och familj fick jag Presentkort, farfarströja från lexington, filmer i massor, ganthalsdukar, långa, korta, tjocka, grå och de flesta flätade. Datorn jag sitter med i skrivande stund, armband och en bra bok av Johanna Lindbäck var annat som jag fick. Lyckorus och ett leende som inte kunde tvättas bort var det jag gick omkring med hela kvällen men jag kunde inte låta bli att känna en gnutta sorg över att alla veckor av längtande och julklappsshoppande var över.

Th_500_338_1292640531_tumblr_ldlnm38vra1qa371ko1_500_large

Efter packetöppningen åt vi den efterlängtade julmaten som var om möjligt godare än drömmarna och efter maten så såg vi på några av många filmer vi alla fått under dagen. Jag fann min stora förälskelse till The Holiday den kvällen. Snart blev det mandeljakt i gröten och mandeln fick mormor, med lite tro och tvivel kanske ett guldbröllop blir av snart..
Efter en mängd filmer slutade den kvällen med en gnutta sorg för att julen var slut och julmusik och julgran dagarna efter inte skulle kännas lika meningsfullt. Men lyckoruset höll sig kvar i flera flera dar.
[text av mig]

Kommentarer
Postat av: Anna

Så fint!

2010-12-18 @ 21:30:46
URL: http://oohyeah.webblogg.se/
Postat av: Clara

åh vad fint! jag kunde riktigt känna den där känslan man känner när allt är gjort. det känns liksom ganska tomt. härligt att det är det jag väljer att kommentera :/ fin text, verkligen. mys med jul!

2010-12-18 @ 22:05:33
URL: http://clarasklubbland.blogg.se/
Postat av: Anna

sv: det är mammas skor faktiskt som jag brukar använda nästan hela tiden.

det är dom här: http://clarks.se/products/womens/womens-boots/orinoco-club-brown-snuff

dom säljer väll det märket på en massa olika skoaffärer. Du kan söka efter butiker på hemsidan i den stad du bor :). I alla fall så är dom himla sköna, inte hur varma som helst men bättre än converse i alla fall. Och dom är verkligen fina på.

2010-12-18 @ 23:41:31
URL: http://hejjagheteranna.blogg.se/
Postat av: Zandra

Sv: Charlie är ett fint namn! Den där kattungen är dock en tjej, hih!

2010-12-19 @ 00:15:52
URL: http://fyrahundrafem.blogg.se/
Postat av: Elin

åh jag vet, cucirca är ju så himla bra! men den här säsongen har jag bestämt mig för att hålla mig till tv-tiderna, så försvinner lite av söndagsångesten varje helg (:

2010-12-19 @ 00:25:42
URL: http://www.elinhofmann.se/
Postat av: Lena

Finfint du!

2010-12-19 @ 08:13:13
URL: http://lenams.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Vilken jättefin blogg du har. Hit kommer jag tillbaka!

2010-12-19 @ 09:44:26
URL: http://hallonsemla.devote.se
Postat av: Josefin

åh, så mysigt det lät =)

2010-12-19 @ 11:14:15
URL: http://singinglalala.blogg.se/
Postat av: niki

Helt underbart!

2010-12-19 @ 19:41:50
URL: http://nikizekaj.blogspot.com
Postat av: Lisa

så tokfint.

2010-12-20 @ 01:24:55
URL: http://popflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0