Ett brev till Josefin.

Theo är inte en vanlig kille, kanske utanpå, men inte inuti. Theo är en drömmare. Hans vänner däremot är ganska enkla, de bryr sig om 3 saker och de föredrar att inte göra något om vardagarna utan låter livet endast leka på helgerna. Då det är fest. Hans vänner bryr sig om tjejer, att se likadana ut som killen på den där bloggen och att lyckas ordna de bästa festerna. Theo gillar också tjejer, han läser ju den där bloggen och han går alltid på festerna. Fast han tycker inte särskilt mycket om festerna eller de tjejerna som är där. De tjejerna som kommer sådana som går i hans skola och i hans klass. Alla har likadant hår, likadana kläder och tycker om samma saker. Theo tycker om många saker och främst av de tycker han om ordet annorlunda.

Theo har ljusbrunt hår som blir får fler lockar ju kortare han klipper det, han har gröna ögon som blir klarare när han är lycklig och en sommarsolbruna armar året runt. Theo brukar sitta på café rosteriet om eftermiddagarna. Där sitter han tillsammans med sina vänner och dricker kaffe, äter bakelser och pratar. De pratar nästan om allt, men mest av allt tjejer.Theo bär runt på en lögn, en lögn han drog i början av gymnasiet som sedan blev större för varje månad som gick. De satt på caféet för första gången. Han och grabbarna i klassen, de som sedan skulle bli hans närmsta vänner. De drack alldeles för starkt kaffe och pratade om sig själva. Mest för att lära känna varandra och låta de andra veta vem de var. När de kom in på ämnet tjejer så sa Theo det som han ångrar lite varje eftermiddag. Han sa att han hade haft en flickvän, i fyra månade hade de vart i hop och hon hette Josefin. Men det var inte sant alls. Theo hade kysst en tjej, en gång. Inget mera medans de andra killarna i hans klass hade haft flickvänner, korta förhållanden som långa.

De talade om hur de hade haft sommarflirtar och när de frågade Theo om han hade haft någon snygg brud i somras så sa Theo nej. Och blickarna glömmer han aldrig. Så han hittade på, han hade en flickvän då och för att det året då hans flickvänsfront inte skulle låta så tomt så berättade han hur han hade träffat Josefin igen och hur de verkade bli något igen. Men det var inte sant. Josefin var bara en tjej han tyckte om, en tjej som inte ens visste vem han var.

 När Theo känner sig olycklig och uttråkad brukar han gå ut, ut och bara gå. Gå förbi Josefins hus. Theo hade sett Josefin på caféet en dag. Han hade hört henne skratta och prata med hennes vänner och när de bytte blickar föll han för henne, fastän han inte ens visste hennes namn. Han hade letat och hitta henne i skolkatalogen. Hon gick på en skola på andra sidan stan men det visade sig också att hon bodde i samma område, till och med i samma kvarter som han gjorde.

Josefins köksfönster vätte ut mot gatan. När man gick förbi kunde man se henne stå och laga mat med hennes mamma eller sitta vid matbordet och prata med sina vänner, dansa till musik eller diska. På Theos promenader brukar han drömma om hur Josefin var, hennes intressen och hennes helger. Ända sedan han började gymnasiet hade han drömt om Josefin och nu hade det gått en termin, det var jullov och han kände sig så otroligt patetisk. Hur kunde han drömma om en tjej han inte visste något om? Han visste bara hennes namn.

Det var en fredagskväll, det skulle vara en fest hos Fredrik, hans bästa vän. Fredrik visste att han inte hade någon tjej och han trodde, till skillnad från hans andra vänner att Josefin var ett fyra veckors förhållande, när Fredrik var på semesterresa men inte ens det var sant. Nu skulle han på ännu en kväll där han såg alla vänner ragga på tjejer som han inte tyckte om och han själv skulle sitta med en oöppnad öl och tänka på Josefin. Patetiskt.Så Theo gjorde något smått drastiskt. Han skickade ett sms till Fredrik, låtsades att han hade feber och så satte han sig vid sitt skrivbord med ett block och en penna. Han tänkte skriva ett brev, ett brev till Josefin.
Och jag vet vad ni tänker. Jo, visst. Ofta en kille skriver ett brev till en tjej. Men läste ni inte? Theo är inte som alla andra killar. Så Theo traskade ut den där sena fredagskvällen med ett brev och skakiga ben. Theo kände sig så patetisk, om hon inte var som han hade hoppats skulle han få skämmas livet ut. Men någonstans kände han att hon var annorlunda. Han tyckte om annorlunda.

När han kom fram till Josefins brevlåda såg han någon sitta i det stora köksfönstret. Ni vet det som vätte ut mot gatan? Det var Josefin. Hon tittade på honom, precis som den där gången på caféet. Han blev knäsvag, han fick en blackout. Så han öppnade brevlådan och lade snabbt ner brevet i lådan och så gick han sin väg. Han kunde inte se, men han hörde en dörr smälla igen och hur brevlådan öppnades. Nu gick han fort. Dum idé, tänkte Theo. Det här var världens dummaste idé.

 Plötsligt hörde han springande steg bakom sig och med hopp och lite rädsla om att det var Josefins steg vände han sig om. Det var hon, Josefin, världens vackraste Josefin.
"Är det här sant, eller bara ett skämt?" frågade Josefin, hon också med röda kinder.
"Tyvärr inte, jag vet att jag är patetisk" sa Theo. Han kände sig som en loser. Hon tycker inte om mig, hon tycker inte om mig, hon tycker inte om mig, tänkte Theo.
"Du är inte patetisk" Log Josefin tog ett steg närmare honom
"Inte? Så, du tycker om mig, eller mitt brev alltså" Sluddrade Theo, han var ju så himla nervös.
"Du är romantisk" Sa hon och log igen. "Och jag tycker om båda, ska vi promenera, det tycker du ju om" Hon log lite retfullt och tog hans hand. Så modig hon är, tänkte leo och så log han, hela kvällen ut.

Josefin var precis som i drömmarna. Hon var annorlunda. Hon var inte lika stel och tråkig som tjejerna på festerna. Hon hade åsikter och intressen, hon tyckte om att prata, hon gillade äventyr och kanelsnäckor. Hon berättade att det var okej att ljuga i bland och man behöver inte berätta allt, inte ens sanningar för sina vänner. . Josefin berättade om hennes lögner som gjort henne ont. Men hon hade insett att det inte behövdes ångras. Att hon hellre fokuserade på allt som var bra, på honom. Och från och med nu skulle Theos ögon vara klargröna. Från och med nu skulle han vara den som gjorde Josefin, världens bästa och vackraste Josefine lycklig. I köksfönstret som vätte ut mot gatan.

 

[bilder: weheartit/text: av mig]

Kommentarer
Postat av: Ellie

Så fint. :)

2011-01-10 @ 12:13:14
URL: http://rockthisway.blogg.se/
Postat av: Emilia

Det här är det finaste jag någonsin läst Hannah! <3

2011-01-10 @ 14:16:32
Postat av: Jessica

Jåttefint Hannah! Herregud! :D

2011-01-10 @ 17:13:51
URL: http://jessicaandree.blogg.se/
Postat av: Ellinor

så himmla fint! om du någon gång skulle ge ut en novellsammling eller nått så skulle jag springa ut till första bästa bokhandel. :)

2011-01-10 @ 17:16:46
URL: http://astimegoesby.blogg.se/
Postat av: Ellinor

så himmla fint! om du någon gång skulle ge ut en novellsammling eller nått så skulle jag springa ut till första bästa bokhandel. :)

2011-01-10 @ 17:17:29
URL: http://astimegoesby.blogg.se/
Postat av: ELLEN

Kika in på min bloppis och se vad som finns att fynda! Allt mellan kavajer, skor, ytterplagg och innekläder!. Mycket retro/second hand finns att hitta! Nu i dagarna har jag även fyllt på med varor, samt sänkt priset på nästan allt!Mvh Ellen, http://ellensbloppis.blogg.se

2011-01-10 @ 19:23:50
URL: http://ellensbloppis.blogg.se/
Postat av: matilda

sinnessjukt fint. skrev en bok försjutton!

2011-01-10 @ 19:43:39
URL: http://somsnus.blogg.se/
Postat av: annie

åh så fint.

2011-01-10 @ 19:51:31
URL: http://siriellen.blogg.se/
Postat av: Carita

Åh gud vilken fin text! åh herrejisses du skriver så fantastiskt bra.

2011-01-10 @ 21:08:41
URL: http://carita.devote.se
Postat av: matilda

sluta aldrig skriva för guds skull, du är fantastisk! :)

2011-01-10 @ 21:41:38
Postat av: julia

det här var. så. himla. fint

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-01-10 @ 22:28:49
URL: http://disarmmynightmares.blogg.se/
Postat av: linn

herregud jag tappade andan. och en miljon tack för att du gav mig inspiration igen, jag tror jag kan skriva noveller igen.

2011-01-10 @ 23:34:59
URL: http://grodprins.blogg.se/
Postat av: Ida

Tack snälla :)

Ojoj, vilken fin text.

2011-01-11 @ 14:08:10
URL: http://loveletterpapercuts.blogg.se/
Postat av: ellen

så jäkla bra skrivet! grymt fint.

2011-01-11 @ 19:22:19
URL: http://boomboombang.blogg.se/
Postat av: linn

2011-01-11 @ 20:38:49
Postat av: Nadine

åh herre vad sjukt dethär är, så sjukt fint & bra ect! någon har talang!

2011-01-11 @ 21:30:54
URL: http://flattt.blogspot.com
Postat av: elin

det här var alldeles helt otroligt underbart ska du veta hannah, åh knäsvag blir jag.

2011-01-11 @ 21:47:47
URL: http://cinquantejours.blogg.se/
Postat av: Pauline

väldigt fint du.

2011-01-12 @ 10:53:47
URL: http://rememberpauline.blogg.se/
Postat av: alma

otroligt fint skrivet, du är grym!!

2011-01-16 @ 17:17:57
URL: http://oxiderat.blogg.se/
Postat av: Julia

åh helt otroligt, så fint!

2011-01-17 @ 13:35:02
URL: http://meandmytwinsister.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0